hye..

Selamat datang ke blog OuR LiFe, OuR StOrY. Semua hasil tulisan merupakan pendapat peribadi. Enjoy viewing!!

Monday, April 4, 2011

twins_gathering@seri empangan park.putrajaya

uhuhuiii...!!!

siaran tertunda dari banting. As salam n slamat arie Isnin...

selalunye, arie isnin mud akan mcm2... kelam kabut, best, x best, boring dll. jd.. untuk dapatkan mud semula, meh kite layan laporan

twins_gathering@seri empangan park.putrajaya
(pics akan menyusul kemudian ye!!)

amik dr en penganjurnye blog


dijadualkan bermula pada jam 10.00 pagi. me, my hubby n najlaa n najwa manage utk sampai ke tempat yg dijanjikan tepat jam 10.00 pagi. bangge beb sebab sampai awal. sampai kat sana, br ade satu family sampai which is family ammar's. so, sementara tunggu family yg lain, we all snap2 pictures lulu..

sebab tunggu agak lame, n si najlaa n najwa dah agak keboringan x tau nak wat ape, n lambaian playground yg amat kuat (hahaha..), so we all decide utk g tunggu the rest kat playground tu.. ape lagi, si najlaa n najwa trus je g panjat2, main monkey bar. sampai pelus2.. sampai mase family twins yg lain datang, bebudak dorang ni dah busyuk masyam!!!

dah angkat angkut sume barang2 (makanan, minuman, tikar2 dll) ke tempat yg dijadualkan, n sume2 pon dah bekumpul kat situ, suddenly ujan manje2 pon turun... n en penganjur mencadangkan tempat gathering ditukar ke  tempat perjumpaan mase datang tadi... jom!!!

dan acara pertama pon bermula. MARI MENGANGKUT!! hahaha... n dengan gigihnye, si najlaa n najwa membawa tikar sorang satu meredah hujan yg manje2 tu.. hehehe.. en babah plak ngangkut (bukan ngangkung ye) air yg en penganjur wat.. hahaha.. berat tu beb. siap brenti kat checkpoint lagi tu....

after sume dah dok kumpul2 kat tempat yg sepatutnye, en penganjur wat announcement psl aktiviti arie tu!! acara wajib adalah BERGAMBO, SAMBUTAN BESDAY (4 pasang twins), MAKAN2 n MAKAN2 lagi.. n rakaman video 1TUBE. + acara yang x drancang (tp mmg tau akan belaku) adalah acara KEJAR_MENGEJAR, JOM CARIK ANAK, MENANGIS BERAMAI-RAMAI, JOM CARIK MANGSA (ni acara khas utk najlaa n najwa) dan JERIT!!!

hahaha... memang sangat best la!!! happening n huru hara!!! wakakakaka.... paling sian adalah en penganjur kerana sangat cbuk sampaikan gambo pon x sempat nak amik. mintak maap ye en penganjur. my bubby tu, die x reti sangat nak gune kamera canggih manggih nih.. hehehe.. tu yg die asik dok nak pulangkan kamera tu..!! mahap bebanyak ye.. bukan x mo tulun...

n d sini, saye nak mintak mahap bebanyak kat all parents yg anaknye telah menjadi mangsa najlaa n najwa... dorang mmg suke babies!! n sume twins yg ade smalam, mmg cumel2 belaka... saye pon nak mintak mahap gak kekalau tersombong smalam.. 

moral of the story: lain kali, x yah bwk kueh bebanyak kot. from my observation, baik banyakkan bwk mee or beehoon or spaghetti.
so, next time.. saye nak cop bawak spaghetti gak la...
n nest time en penganjur, 
jangan lupe bawak pembesar suare tau!!



itu saje laporan dr bilik berita... c u!!!

twins_gathering@seri empangan park.putrajaya memang TERBAEK!!!!
phewiiiittt!!! phewiiiiTtttt!!!

7 comments:

~: nisa :~ said...

mama lin, memang terserlah sifat2 kekakakkan (betul ke ayat??) najwa & najla semalamm... dia tak sabar nak adik la tu kot...

lin said...

hahaha... mmg pon. asik dok tanye2 je. tapie... x de rezki lagi laa... masih dok mencube2 nih... hehehe... doakan ye...

Huszaini said...

baiiikkkkkkkkkkkkkkk!!!!!!!!! hehehehe

Annabella said...

sori teda mud nak komen...~__~ ...emo

Maslina Roslan said...

Waaa...

Meriahnya..suka tengok ragam kembar...kalau sendiri kena,mau pengsan kot mama dia kat situ...:-)

Mama Kembar 3 said...

najlaa & najwa berkenan betoi kat my boys, rajin diorang dok main ngan si kembar 3 nih. cute je mama tengok. dah laa diorang pakai baju puple my fevret kaler, aii loiikee hehehe ;-)

lin said...

maslina: nasib bebudak ni dah beso... tu yg dok memantau (hahaha..) perangai ank org + ingat balik momento dolu2.. hahaha...

mamakembar3: 2 la pasai... lepas sorang2 dikejonye!! hehehe...