hye..

Selamat datang ke blog OuR LiFe, OuR StOrY. Semua hasil tulisan merupakan pendapat peribadi. Enjoy viewing!!

Wednesday, March 2, 2011

Mekasih En. Pejabat Penilaian..

u hu hui...!!!

aku nak rotfl!!! yeay..!!! entry ini ku tujukan khas wat en. pejabat penilaian. aku nak gelak goyang2... bak kate en. pejabat penilaian, mlm ni aku bley tdo ngan nyenyaknye...!!! ye... haaa...

nape aku suke sangat ni?? sebabnye, aku ngah nak wat pinjaman perumahan. beli umah second hand. org kate, beli umah second hand, agak leceh. M.E.M.A.N.G leceh kalu documen x cukup. tp akan jd ok jek kalu sume2 dokumen ada. n penilaian umah tu tertunda kat pejabat penilaian sebabnye aku x sertakan skali pelan umah yang dah di extend tu (yg dah diluluskan oleh majlis daerah). nape aku x sertakan? sebabnye pak cik atok yg nak jual umah tu kate, pelan die ilang. hahaha... rupe2nye, die lom amik pon lagi pelan tuh... lame tu. dr 2005 lagie.

dah bejaye dapatkan pelan dr pakcik atok tu, aku dengan gigihnye g la photostate n faxkan ke pejabat penilaian u.p en. pejabat penilaian. n thanx to him sbb die kate insyaallah aku bley dapat amount yang aku nak tu... cam nak nyanyi lagu Maher Zain la... weee.....

tapinya, esok hubby aku pon kene gigih la gak meredah ke klang tuk bagi salinan pelan yg clear, barula en. pejabat penilaian akan antokan penilaian umah aku (bleykan?) ke bahagian pinjaman perumahan..

mak... panjangnye aku cite.. anyway, korang doa2kan ye supaya dipermudahkan urusan pinjaman aku. dah tebayang2 wajah rumah tu... emph... soknye ade umah sendrey!

dah la.... chiao....

6 comments:

Anonymous said...

aku musykil..pakcik tu sebenarnya dah jadi atok ke lom???

ns

lin said...

hahaha... dah la. aku pangge pak cik. anak2 aku pangge die atok. jd aku jamakkan, jd la pak cik atok. hehehe... creative kan aku..

Anonymous said...

asal ko jamak takdim??? jamak takhir laaa... atok cik... hehehehehe

lin said...

a'ah kan... besh2..!!! i loike!

Huszaini said...

oo.. boleh main jamak2 ek.. baru ku tau! kekeke

ct ana said...

ko jamak takhir dan takdim.. jadi 'atok cik atok' ... weeee...
(tak pasal2 dier glamer.... lepas ni dier lak buat belog)